Plangere

27 oct. - Scrisoare trimisă Gărzii de Mediu Tulcea

Buna ziua! Numele meu este Moldoveanu Corina Georgiana si va sesizez in vederea rezolvarii unei situatii cu care eu si mama mea ne confruntam de cativa ani. Mama mea,Dogaru Rodica cu domiciliul in Com. Mahmudia, str. Turnului,nr.25 ,Jud.Tulcea, a facut acum 3 saptamani o sesizare la Agentia de Mediu si la Primaria Mahmudia deoarece vecina ei,Rosu Vasilina are de ani de zile wc-ul in spatele magaziei noastre si o fosa nevidanjata in apropierea anexelor noastre gospodaresti(bucatarie si magazie).De o vreme buna,aprox.2 ani am constatat ca de sub podeaua betonata a magaziei iese umezeala.Am sapat o groapa in spatele magaziei sa vedem daca nu cumva s-a spart o teava de la baia noastra si am constatat ca pamantul avea miros de dejectii menajere.Am sesizat in repetate randuri copii vecinei sa mute scurgerea si refuza categoric pe motiv ca e curtea lor si ca ei fac ce vor in ea.Ne-au invocat faptul ca problema e de la noi,ca de fapt apa de ploaie este motivul pt.care avem umezeala si ca nu avem jgheaburi la anexe.Precizez ca mama a facut niste trotuare betonate cu scurgere in spatele anexelot pentru a se colecta apa de ploaie.Toata vara a fost seceta si cu toate acestea apa iese la suprafata.Va rog frumos sa ne ajutati sa convingem acesti vecini ca nu e normal ca sa ai o fosa pe care sa nu o vidanjezi ani de zile si toate dejectiile sa se scurga in curtea si sub anexele gospodaresti ale vecinilor.Le-am propus chiar sa-si mute scurgerea in spatele gradinii lor insa nu vor.Precizez ca pe strada exista canalizare si se pot racorda,insa nu doresc,desi au situatie.In curte locuieste D-na Rosu in varsta dd 83 ani,iar in weekend este vizitate de copii acesteia.Mama din necunostinta de cauza a apelat la Agentia de Mediu si la Primaria Mahmudia.Agentia ne-a indrumat la d-voastra,iar Primaria a fost sesizata din 5.10.2018 si nici macar nu s-a deplasat nimeni la fata locului.Nu vrem decat sa-si mute scurgerea pt a nune polua solul si a ne distruge anexele.Va rog sa ne ajutati in acest sens.Numarul meu de telefon este 0741163315.

Raportează/Modifică această scrisoare
 1. Referitor la : Verificarea sesizarii inregistrata la GNM-SCJ Tulcea cu nr.1965/29.10.2018 in legatura cu existenta in gospodaria doamnei Rosu Vasilica , vecina cu reclamanta , a unei fose nevidanjabile si a unui WC in vecinatatea locuintei reclamantei – care produc disconfort prin scurgerea si infiltrarea apelor uzate menajere .

  Urmare a deplasarii în teren a reprezentantilor GNM-SCJ Tulcea am constatat urmatoarele :
  – la data si ora inspectiei am constatat faptul ca reclamata nu este acasa
  -pe amplasament exista un WC tip uscat si un bazin cu placa betonata pentru colectare ape uzate . La data controlului nu ne putem pronunta daca bazinul pentru colectare ape uzate este etans .
  – reprezentantii GNM-SCJ Tulcea nu au avut acces pe proprietatea doamnei Rosu Vasilica
  – petitia a fost inregistrata si la DSP Tulcea cu nr.108/22.10.2018 , controlului a fost efectuat in data de 30.10.2018 fiind incheiat Proces Verbal de Constatare in care a fost trasata urmatoarea masura :
  Conformarea la prevederile Ordin MS nr.119/2014 modificat ulterior cu termen 30 zile .
  – doamna Rosu Vasilica a inregistrat cu nr.200/06.11.2018 la SC UTIL AQUA SRL Mahmudia , solicitarea de racordare la conducta de canalizareprecum si Factura Fiscala nr.3287/06.11.2018 prin care reclamata a achitat contravaloarea taxei de racordare la canalizarea localitatii.
  Pentru aducerea la cunostinta a constatarilor si conformarea la termenele stabilite a masurilor inscrise in Nota de Constatare nr.420/09.11.2018 , GNM-SCJ Tulcea a transmis doamnei Rosu Vasilica o adresa scrisa inregistrata cu nr.2074/13.11.2018 .
  La data controlului nu constatam infiltratii de ape pe proprietatea reclamantei .

  Cu deosebită consideraţie,

  COMISAR ŞEF

  ACCELEANU NICOLAE

  Nume şi Prenume Funcţia Data Semnătura
  Întocmit: Baba Elena Monica Comisar 13.11.2018
  …/2 exemplare
  __________________________________________________________________________________________________________¬¬¬¬¬
  tr.14 Noiembrie, nr. 5, Tulcea Tel: +40 240512681, Fax: +40 240512681
  Cod fiscal: 15378153 http://www.gnm.ro e-mail: gardamediu@gnm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi primit un răspuns personal, despre care credeţi că ar putea fi util şi altor persoane, vă rugăm să îl publicaţi aici.

Sari la bara de unelte