Pl-x nr. 278/2012

18 mart. - Scrisoare trimisă deputatului Molnar Zsolt, ales în judeţul Timiș, colegiul uninominal nr. 2

Bună ziua,

În calitatea de cetățean îngrijorat vă rog să susțineți Propunere legislativă „Pl-x nr. 278/2012 – privind interzicerea explorărilor și exploatărilor perimetrelor cu zăcăminte de hidrocarburi lichide sau gazoase prin fracturarea (fisurarea ) hidraulică și anularea licențelor exclusive de explorare a tuturor proiectelor care recurg la această tehnică„.

Chestiunea exploatării gazelor de șist în forma propusă de guvern la momentul actual este una ce ne privește pe toți, având în vedere că peste 70% din teritoriul țării este încadrat în perimetrele precizate de contractul guvern-companii. Dezastrul ecologic și economic rezultat acestui plan ar fi incomensurabil pentru populația afectată.

Nu trebuie decât să medităm asupra unor aspecte pentru a ne da seama de pericolul vizat:
– caracterul secret al contractelor dintre guvern și companiile desemnate explorării și exploatării.
– posibilitatea de poluare a apei, solului și aerului, precum s-a întâmpalt în statele americane Texas, North Dakota, Pennsylvania, Colorado și Louisiana, precum și riscul contaminării radioactive și – de ce nu – riscurile seismologice asociate.

Aștept cu interes răspunsul dumneavoastră și reacția în Camera Deputaților vis-a-vis de această problemă „arzătoare”.

Cu stimă.

Raportează/Modifică această scrisoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi primit un răspuns personal, despre care credeţi că ar putea fi util şi altor persoane, vă rugăm să îl publicaţi aici.

Sari la bara de unelte