Petitie 5 G pentru protejarea sanatatii populatiei

9 apr. - Scrisoare trimisă Gărzii de Mediu Neamţ

Buna ziua,

Va trimit o

PETITIE PENTRU PREVENIREA PERICOLULUI PUBLIC CAUZAT DE 5G
Asteptam raspunsul dumneavoastra in termenul legal, de maxim 30 de zile.

Va multumim, va dorim multa sanatate si Sarbatori Luminate!

Iustina Antoanela Bacosca, Piatra Neamt

tel 0747359025

PETITIE PENTRU PREVENIREA PERICOLULUI PUBLIC CAUZAT DE 5G
Subiect: Referitor la Planul de acţiuni privind Implementarea 5G și agreat de ANCOM pentru anul 2020.
Domnule Președinte al Consiliului Județean Neamț,
Domnule Prefect al județului Neamț,
Domnule Director al Agenției Județene de Protecția Mediului,
Domnule Director al Direcției Județene de Urbanism și Amenajarea Teritoriului, Neamț,
Doamnă/Domnule Director al DSP Neamț,
Garda de Mediu Neamț,
În calitate de cetățeni români, în conformitate cu prevederile Constituției Art. 51, a Legii nr. 52/2003 și a Legii 233/2002 actualizată, vă informăm că nu suntem de acord cu acțiunile ce înlesnesc operaționalizarea tehnologiei nocive 5G prezente și vă solicităm să aplicați Principiul Precauției, așa cum au procedat și alte state sau orașe europene în privința tehnologiei 5G .
Vă rugăm insistent să opriți orice demers în vederea dezvoltării infrastructurii și lansării tehnologiilor 5G în județul nostru!
Sprijinim solicitarea noastră pe următoarele motive prezentate mai jos și o alătur unui demers civic comun ce include și face referire la petițiile multor cetățeni referitoare la același pericol.
La aceste propuneri ale noastre, dumneavoastră-ca manageri și reprezentanți ai instituțiilor regionale-puteți alătura propriile acțiuni pentru protejarea vieții și bunăstării locuitorilor și cetățenilor din județul nostru.
Acțiunile la care ne opunem, cum procedează și locuitorii altor județe prin proteste, memorii și acțiuni juridice, vizează implementarea acțiunilor Planului pentru 2020 privind tehnologia 5G.
În același timp există o puternică reacție la nivel internațional: Apelul Internațional 5G Space Appeal.

Această strategie 5G pentru România, facilitată de ANCOM, nu se corelează cu alte strategii și nu are fundamentare în realitatea economica și socială româneasca, nu are avizul Ministerului Sănătății, Ministerului Mediului și al altor ministere care răspund de aspectele vieții și societății pe care aceasta tehnologie invazivă, experimentală și militară le afectează profund.
Președintele țării, Klaus Iohannis a declarat: ”5G este gândit să intre în toate sferele vieții cotidiene, a vieții de stat, a comunicării între cetățean și instituție, între instituții, până la urmă și între lucruri există ceea ce se numește internetul lucrurilor și atunci impactul evident va fi și pe securitate națională și trebuie să ținem cont de aceste lucruri”.

Așadar Strategia 5G promovată de companii comerciale și servicii în telecomunicații trebuie anulată și nicidecum pusă în aplicare prin astfel de demersuri ale companiilor sau ale ANCOM. Ne referim în mod special la următoarele acțiuni din Planul lor de acțiuni pentru 2020:
Acțiunea 25 din Plan
Adoptarea privind acordarea drepturilor de utilizare a spectrului radio disponibil în benzile de frecvențe de 700 MHz, 800 MHz, 1500 MHz, 2600 MHz, 3400-3800MHz pentru furnizarea de rețele publice și servicii de comunicații electronice de bandă largă și a altor acte normative necesare. Acțiunea urmărește realizarea „Planului de acțiuni: 5G pentru Europa” privind introducerea coordonată a serviciilor 5G în Uniune; în acest scop, este necesară punerea la dispoziția furnizorilor de servicii de comunicații electronice a resurselor de spectru necesare, prin implementarea Deciziilor relevante ale Parlamentului European și ale Consiliului aplicabile privind armonizarea utilizării benzilor de frecvențe de 700 MHz,800 MHz, 1500 MHz, 2600 MHz, 3400-3800 MHz pentru sisteme terestre capabile să furnizeze servicii de comunicații electronice de bandă largă în Uniune.

Spectrul radio este o resursă naturală limitată, proprietate publică, necesar pentru furnizarea de rețele și servicii de comunicații electronice. Administrarea eficientă a acestei resurse este de importanță strategică la nivel național, în scopul satisfacerii interesului public, social și de apărare a țării.
Astfel, orice suplimentare de cantitate de spectru radio în interes comercial, atât pe frecvențele deja licențiate și acordate, cât și pe frecvențe noi, necesită studii de impact, precum și acordul cetățenilor României și respectarea drepturilor lor și a mediului.
Constituția României prevalează Directivelor Europene invocate de ANCOM care nici nu sunt legi și nici nu sunt integrate legislativ la nivel național de Parlamentul României. Directivele Europene sunt doar obiective și recomandări către Statele membre, cărora le revine întreaga responsabilitate dacă le implementează sau nu, conform principiului SUVERANITATII STATALE.
ANCOM, pe lângă care companiile comerciale au făcut un lobby pentru interesele lor, nu poate fundamenta și se justifica cu anumite directive europene din moment ce responsabilitatea întreaga o poartă STATUL ROMÂN prin reprezentanții săi, inclusiv autorități precum ANCOM. Doar REGULAMENTUL EUROPEAN este obligatoriu, Directivele sau alte recomandări NU.
Prin ANCOM și MCTI companiile comerciale forțează implementarea unei tehnologii deja dovedite în zonele în care s-a implementat ca fiind periculoase. Mor instant albinele/insectele, mor păsările, arborii se usucă, copiii și adulții sensibili se îmbolnăvesc grav. !!!
Responsabilitatea pentru aceasta crimă împotriva umanității și mediului natural revine reprezentanților STATULUI ROMÂN, prin instituțiile naționale și regionale.
Deciziile insuficient verificate, care nu au la bază studii de impact serioase, creează mari probleme când sunt implementate.
Este și cazul efectelor nocive a radiațiilor generate de tehnologia 5G în zone din Italia și Spania.
Avem astăzi, din păcate, o listă lungă de eșecuri la nivelul Uniunii Europene în implementarea unor proiecte, ce au în comun câteva elemente definitorii. Toate au plecat de la premisa că aduc o îmbunătățire a calității vieții și a calității mediului și toate au sfârșit prin a afecta viața oamenilor și starea mediului înconjurător. Mai au însă în comun și faptul că pentru niciunul din cazurile respective nu s-a făcut un studiu consistent și responsabil asupra consecințelor implementării.
Țări precum BELGIA, FRANȚA, NORVEGIA, SUEDIA, DANEMARCA, BULGARIA, toate membre ale UE, au ascultat vocea oamenilor de știință și ai societății lor civice și au suspendat/amânat implementarea comercială a tehnologiei 5G până nu se dovedește că este sigură din punctul de vedere al sănătății populației și a mediului.
Societatea civilă din România, prin numeroase memorii și petiții, spune clar și răspicat .
STOP 5G în România, aplicati Principiul Precautiei, nu ne incalcati drepturile fundamentale!
ANCOM dă dovada de a nu avea nici capacitatea, nici competența, nici buna voință și nici buna credință de a înțelege gravitatea situației pe care o creează promovând agresiv legislativ operabilitatea tehnologiilor 5G în România.
Actiunea 26 din Planul de Acțiuni al ANCOM pt. 2020:
Punerea la dispoziția furnizorilor de rețele publice și servicii de comunicații electronice a resurselor de spectru necesare pentru implementarea serviciilor de comunicații electronice de bandă largă, inclusiv 5G, la nivel național.
Ritmul cu care ANCOM a suplimentat spectrul în ultimii 7 ani este alarmant de mare și nejustificat, în timp ce standardele de sănătate sunt aceleași de zeci de ani, iar dovezile nocivității radiațiilor câmpurilor electromagnetice emise de tehnologiile wireless continuă a se acumula, fiind de natură științifică, juridică și faptică.
Mai mult, spectru radio utilizat în România înseamnă mai multă poluare electromagnetică atât ambientala cat și ocupațională, atât terestră cât și spațială. Dacă tehnologia 4G se bazează pe conexiuni “punct la punct”, adică telefonul 4G cu mai puține antene proprii se conectează la o singură celulă (sau stație de radiocomunicație/stâlp), tehnologia 5G funcționează prin conexiuni multipunct.
Telefonul 5G având mai multe antene proprii (e.g., 16) MIMO (Multiple input – multiple output) și Massive MIMO (6GHz-100GHz, extrem de nocive), pentru a realiza transferul de date cu acele viteze, se va conecta simultan la câte celule și sateliți găsește disponibili în raza sa curentă de acces.
Numărul total al acestor celule va fi, conform declarațiilor de presă ale înșiși oficialilor ANCOM, de cel puțin patru ori mai mare decât cel prezent, iar numărul sateliților va fi, pentru 5G de ordinul zecilor de mii. Deja acești sateliți au fost lansați în spațiu, aceștia fiind observati în mișcare, coliniari, de multe persone, inclusiv subsemnata acestei petiții.
Toate acestea vor opera pe benzi de frecvențe multiple, agregându-se spectrul la fiecare download pe telefoanele noastre personale și pe obiectele din rețeaua 5G.
Radiațiile și poluarea câmpului electromagnetic vor fi de zeci de ori mai mari, pentru că densitatea conexiunilor va crește atât din cauza numărului imens de utilizatori conectați – oameni și obiecte – ajungând la un număr de ordinul trilioanelor de conexiuni, cât și (b) al densității infrastructurii de stații de radio emisie/antene/celule (de ordinul milioanelor), și (c) al densității de sateliți (de ordinul zecilor de mii).
Acțiunea 33 din Planul de Acțiuni al ANCOM pt. 2020:
Campanie/Acţiuni de informare privind beneficiile 5G și efectele în rândul autorităților locale, cetățenilor și mediului de afaceri și pentru reducerea asimetriei de informații privind implementarea 5G în România.
Din preocuparea și din planul de acțiuni ANCOM lipsește Campania de informare autorităților locale, cetățenilor și mediului de afaceri în legătură cu RISCURILE și COSTURILE DE SĂNĂTATE pe care le prezinta TEHNOLOGIA 5G. Peste tot ni se prezintă niște pretinse beneficii (exclusiv economice, de cele mai multe ori nefundamentate) parcă preluate din broșurile de marketing ale operatorilor telecom.
TEHNOLOGIA 5G (tehnologie militară!) are prea puține beneficii pentru populație în comparație cu 4G și fibra optică și asta o spun chiar producătorii hardware ai tehnologiei.
Companiile comerciale dezinformează și manipulează de ani buni prezentând pretinse beneficii ale tehnologiei broadband fără fir (wireless) discriminând vădit beneficiile tehnologiei broadband prin cablu de fibra optică.
De ce ANCOM nu face nimic în a propune și a adopta standarde de expunere la radiații electromagnetice mai stricte, care să protejeze autentic cetățeanul consumator pe care pretinde că îl slujește?
Agenția Europeană de Mediu a solicitat măsuri de precauție de urgență încă din 2009. Parlamentul European a repetat acest apel, de asemenea, în 2009. Într-o rezoluție unanimă în 2011, Consiliul European cere abandonarea politicilor de comunicare wireless care sunt considerate nesustenabile în forma lor actuală.
Rezoluția 1815 CE, din anul 2011, referitoare la informarea cetăţenilor asupra riscurilor de sănătate generate de radiațiile electromagnetice emise de tehnologiile wireless, prevede că: „Trebuie luate toate măsurile rezonabile spre a se reduce expunerea la câmpuri electromagnetice”.
În ea se explică din ce cauză trebuie și cum se pot evita comunicațiile wireless, în special în sau lângă creșe, grădinițe, școli, spitale, locuințe și locuri de muncă.”
Limita maximă de expunere a populației la radiațiile câmpului electromagnetic fiind de 0.6V/m, conform standardelor actuale în România limita admisa este 61V/m, adica o limită de 100 de ori mai permisivă în detrimentul sănătății oamenilor.
În concluzie solicităm:
A. Oprirea oricăror demersuri care permit operabilitatea tehnologiilor wireless 5G și adoptarea urgentă a unor proiecte, soluții și demersuri legislative locale și regionale care să permită operabilitatea tehnologiilor de comunicație SUSTENABILE, nicidecum tehnologii dovedite ca invazive, experimentale și multe probleme cum sunt tehnologiile wireless 5G.
Solicitările specifice sunt:
1. Oprirea instalării de antene și echipamente suplimentare de telecomunicații în scop comercial și destinate publicului larg și în mod special cele necesare tehnologiei 5G.
2. Interzicerea emisiei pentru antenele și echipamentele aferente tehnologiei 5G existente.

3. Măsuri de protecție, de inviolabilitate a spațiului public și privat prin minimizarea nivelurilor expunerii radiațiilor de radiofrecvență, care pătrund în casă prin pereți de la tehnologiile wireless.
Publicarea imediată și comunicarea către instituțiile publice județene a tuturor locațiilor stațiilor de radiocomunicație ale infrastructurii telecom din Neamț și a benzilor de frecvențe pe care operează, ANCOM având aceste date, conform obligațiilor care le revin operatorilor prin Decizia preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Administrare și Reglementare în Comunicaţii nr. 353/2015 privind procedura de acordare a drepturilor de utilizare a frecvenţelor radio.
4. Monitorizarea și comunicarea serioasă, consistentă, permanentă a radiațiilor câmpurilor electromagnetice, impusă companiilor comerciale și apoi asigurată de Agenția Județeană de Protecție a Mediului, asigurarea că expunerile la radiaţiile de radio frecvenţă atat ocupationale cât și ambientale sunt considerabil mai mici, precum și modificarea limitelor de expunere care să protejeze autentic omul și natura de efectele biologice negative ale câmpurilor electromagnetice.

Orice extinderea în continuare a tehnologiilor wireless este iresponsabilă menținându-se actualele standarde extrem de permisive și reducționiste (prin parametru unic SAR= efectul termal), când sunt atâtea dovezi că efectele non termale asupra celulei vii sunt extrem de grave, destructureaza ADN-ul și astfel tot ce e viu se îmbolnăvește grav și moare.
5. Promovarea utilizării exclusive a soluțiilor cu fir în domeniul casnic și în instituțiile publice, în special în grădinițe, școli, colegii, universități, case de îngrijire, și spitale.
6. Promovarea prin inițiativă legislativă locală și județeană a protecției speciale pentru copii și adolescenți.
Copii și adolescenți cu vârste cuprinse între 6 și 15 ani nu ar trebui să utilizeze telefoane mobile în școli sau să le folosească doar în caz de urgenţă și justificate de o problemă medicală. Telefoanele mobile și fără fir nu pot fi instrument de publicitate pentru copii și adolescenţi.
7. Marcajul în mod clar al zonelor protejate pentru persoanele electrohypersensitive; stabiliţi zonele publice fără acoperire și fără emițători wireless, în special în transportul public, similar zonelor pentru nefumători.
8. Utilizarea cu precădere la nivel local și regional a reţelelor cu fibră optică ca bază a tehnologiei moderne, durabile și performante care satisface cererea de transmisie de date.
9. Solicitarea către instituțiile și organismele naționale să nu ascundă ori să ignore cercetarea industrială, științifică și medicală despre riscurile tehnologiei wireless și 5G ci mai degrabă să clarifice aceste riscuri.
10. Alte măsuri de preîntâmpinare a acestui pericol public pe care le considerați eficiente și pot fi luate la nivelul instituțiilor regionale și local.
Rugăm să vă informați asupra acestei Probleme de Interes Public pe site-urile:
www.stop5Gromania.ro
https://www.5gspaceappeal.org/
Apelul Internațional 5G Space Appeal a primit până în luna octombrie 2019 un număr total de 173 801 de semnături din 201 țări și teritorii, de la categorii de oameni care evaluează obiectiv impactul poluării electromagnetice asupra sănătății: 4 498 oameni de știință, 6 553 de medici, 7 737 de ingineri, 9 459 de psihologi, psihoterapeuți și asistenți sociali, 4 135 de asistente, 553 de farmaciști, 3 157 de arhitecți și constructori, 267 de persoane din domeniul biologiei construcțiilor, 329 de veterinari, 633 de apicultori, precum și numeroase persoane cu alte profesii sau oameni care nu și-au specificat profesia și peste 1857 de organizații.

Italienii înlătură cauza pandemiei COVID-19: Peste 150 de orașe au trecut la acțiuni pentru oprirea 5G


multumim și așteptăm răspunsul dumneavoastră, în maxim 30 de zile, după cum prevede Legea administrației locale.
Data: 9 aprilie, 2020
Persoană de contact:
Bacoșcă Antoanela Iustina, Piatra Neamț, tel. 0747359025, e-mail: iustinalupascu@yahoo.com
Lista cu semnături:
1. Bacoșcă Antoanela Iustina, Piatra Neamț, Bd. Decebal, Bl. 86, Sc. A, Ap. 13, e-mail: iustinalupascu@yahoo.com
2. Bacoșcă Paul, Piatra Neamț, Bd. Decebal, Bl. 76, Sc. A. Ap. 13, e-mail: pbacosca@gmail.com
3. Simion Niculina, sat Vădurele; Localitatea Cîndesti; judetul Neamț;
nicsim2007@yahoo.com
4. Lupașcu Verginia, Piatra Neamț, Bd. Decebal, Bl. 86, Sc. A, Ap. 13
5. Tudose Mihai, Comuna Stefan cel Mare, jud. Neamț, e-mail: mihai.tudose3@yahoo.com
6. Hariga Dumitru , sat Bărcănești , com. Cândești jud. Neamț. dumitru.hariga@yahoo.com.
7. Purice Alexandra-Elena, strada Orhei, nr.4 , Bl T1, sc. A, Piatra Neamt, adresa de mail alexandra.poenaru@yahoo.com
8. Purice Vicentiu Iulian, strada Mihai Viteazul, nr 26, bl G12 sc. A , Ap12, Piatra Neamt vicentiu08@yahoo.com)
9. Poenaru Elena, strada Orhei, nr 4 ,bl. T1, scara A, ap 13
10. Poenaru Constantin, strada Orhei, nr 4 ,bl. T1, scara A, ap 13
11. Manole Ramona, str 1Decembrie1918,bl11,scA,et1,ap6,jud Neamț, loc Piatra Neamț
ramy.andreeas@yahoo.com
12. Dogariu Elena Izabela, Strada Principala Nr.10, sat Caciulesti ,Comuna Girov , județ Neamț Oraș Piatra Neamț, e-mail: elenna.izabella24@gmail.com
13. Dogariu George Alexandru, Strada Soarelui Nr.19,Sat Izvoare,comuna Dumbrava Roșie.judet Neamț ,Oraș Piatra Neamț, bicialex1.alex@gmail.com
14. Miron Ana, Strada Soarelui Nr.19,Sat Izvoare,comuna Dumbrava Roșie, judet Neamț ,Oraș Piatra Neamț, tatuaj.piatraneamt@gmail.com
15. Găina Elena Alina Neamt, Piatra Neamt, Str.Aurorei, Nr.20, Bl.A5, Sc.B, Et.1, Ap.25 mandru_aly@yahoo.com
16. Mihalache Diana Claudia, str. Păcii, bl. E 11, ap. 50, e-mail: enzodiana78@outlook.it
17. Buruiana Ovidiu, oraș, Piatra Neamț, Jud. Neamț, e-mail: ovidiu.bu@gmail.com
18. Dobromir Sofia, str. Ogoarelor, nr. 7, Târgu Neamț, jud. Neamț, sofia_dobromir@yahoo.com
19. Brustureanu Lavinia, Timișoara, laviscu12@yahoo.com,
20. Ignat Maria, Piatra-Neamt,e-mail robertatupu011@gmail.com
21. Pantiru Anca Georgiana, Italia, provincia Firenze, oras Barberino di Mugello, georgianaanca01@gmail.com.
22. Simion Mihai, Italia, provincia Firenze, oras Barberino di Mugello, georgianaanca01@gmail.com
23. Elena Bogdan, str. Piața Ștefan cel Mare nr 6, bl. C3, SC. A, apt.31. Piatra Neamț. vvasilika@yahoo.com
24. Lefter Ioan, str. Piața Ștefan Cel Mare, nr. 10, sc. A, ap 3 . niculinarata87@gmail.com.
25. Poenaru Rareș, Piatra Neamț, str. Aurorei, nr. 3, ap. 9. rarespoenaru@yahoo.com.
26. Mihali Larisa Alexandra, strada 22 Decembrie, nr. 178. oraș Borsa, județ Maramureș, email: allexandra.vip1999@gmail.com
27. Trifan Elena Mihaela, Aleea Armoniei, nr.48, bl B14, sc C, ap. 43, Piatra Neamț mihaelatrifan81@yahoo.com
28 Trifan Ciprian Gelu, Aleea Armoniei, nr.48, bl B14, sc C, ap 43, Piatra Neamț cipriangtrifan@gmail.com
29. Ioan Claudiu Pipirigeanu, str Barajului bl. 25, ap. 4, Bicaz, jud. Neamț
30. Ciocoiu Ana, sat Rădeni, com. Pastrăveni, Jud. Neamț
31. Popovici Ioan, str. Aleea Baladei, nr.5, Piatra Neamț
32. Papalicef Manuela, str. Aleea Baladei, nr.5, Piatra Neamț
33. Papalicef Cornelia, str. Aleea Baladei, nr. 5, Piatra Neamț
34. Cimpoeșu Roxana, str. Progresului, bl. D16. sc.B. ap. 14, Piatra Neamț
35. Bezem Daniel Olivian, str. Mihai Viteazul, bl. 14, sc. C, Piatra Neamț
36. Huțanu Maria Mădălina, str. Nufărului, nr5, Bl. B3, SC. B, apt. 32, Piatra Neamț, hutanu.madalina@icloud.com
37. Huțanu Lucian, str. Nufărului nr.5, Bl. B3, SC. B, apt.32, Piatra Neamț, hutanu.lucian@icloud.com
38. Apopei Vasile, Str. Mărășești 38, bl. B14, ap. 20, Tg. Neamț, bazil82nt@yahoo.it
39. Apopei Simona, Str. Mărășești bl. B14, apt 20 Tg Neamt, alberta79@yahoo.it
40. Dobromir Sînziana, str. Ogoarelor, nr. 7, Târgu Neamț, jud. Neamt, sinzianadobromir@yandex.com
41. Rebei Carmen Daniela, str, Retezat, nr. 7, Piatra Neamț, jud. Neamț, danielacarmen@yahoo.com
42 Stejar Lucica, str. Dărmănești, nr. 81, bl. B3, ap. 31, Piatra Neamț, jud. Neamț

Raportează/Modifică această scrisoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi primit un răspuns personal, despre care credeţi că ar putea fi util şi altor persoane, vă rugăm să îl publicaţi aici.

Sari la bara de unelte