Nu proiectului Rosia Montana

30 aug. - Scrisoare trimisă deputatului Gust Băloșin Florentin, ales în judeţul Dolj, colegiul uninominal nr. 4

Salut,

te rog sa votezi impotriva legii privind proiectul minier de la Rosia Montana deoarece aceasta lege incalca mai multe legi deja existente in constitutia Romaniei si tot odata, aceasta lege nu reprezinta interesele mele ca si cetatean al Romaniei. Inceperea proiectului de la Rosia Montana ar insemna un dezastru ecologic adus intregului areal al muntilor Apuseni, distrugerea apelor din panza freatica din cauza acidului de mina ce se infiltreaza cu fiecare ploaie, si de asemenea un dezastru economic din perspectiva dezvoltarii durabile, o sa ne trezim cu situatii precum orasul Anina in care va recomand sa faceti o vizita pentru a vedea o saracie cumplita dupa inchiderea minei, inclusiv blocuri/cladiri abandonate.

Legat de contractul intre stat si RMGC iti dau un mic exemplu:
Aveţi în cămară 22 de saci cu făină, şi vi se spune că nu aveţi capacitatea (know-how-ul şi tehnologia) de a-i căra până în bucătărie. Vine cineva şi vi-i cară. Preţul transportului e… 17 saci. Şi nu numai atât. În timpul ‘operaţiunilor’, omul vă dărâmă cămara, vă murdăreşte ireversibil bucătăria, vă otrăveşte apa de la robinet şi aerul pe care îl respiraţi. Şi ca să vă explic de ce analogia nu e perfectă, iată: grâul se face în fiecare an, deci rezerva de făină poate fi reîmprospătată; AURUL, NU!

Multumesc pentru rabdare ca ati citit acest mesaj si sper ca parlamentul sa voteze pentru romani si nu pentru cateva persoane corupte de RMGC.

Cu stima,
Ovidiu Belu

Raportează/Modifică această scrisoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi primit un răspuns personal, despre care credeţi că ar putea fi util şi altor persoane, vă rugăm să îl publicaţi aici.

Sari la bara de unelte