Nu proiectului minier Roșia Montană și oricărui alt proiect similar!

3 sept. - Scrisoare trimisă senatorului Marin-Adrănel Cotescu, ales în Vâlcea, colegiul uninominal nr. 3

Bună seara,

Mă numesc Amalia Istrate și v-am votat anul trecut, deoarece sunteți liberal, vă cunoșteam după reputația bună pe care o aveți în Râmnicu-Vâlcea și pentru că ați promis în campania electorală că nu veți da curs unor proiecte menite să distrugă fizic și moral țara noastră.
Am încredere că promisiunile PNL sunt făcute pentru a fi respectate și că nu veți putea să votați pentru un proiect cum este cel de la Roșia Montană, menit să aducă niște bani pentru o perioadă relativ scurtă, dar să distrugă literalmente istoria locului, vegetația, oamenii și munții. Nu aș vrea să vă asumați responsabilitatea de a fi printre cei care au votat pentru ca o firmă să mute munții din loc, la propriu, și să radă în câțiva ani ceea ce s-a dezvoltat în peste 2000 de ani.
În plus, prin natura profesiei domniei voastre, știu că nu puteti să vă dati girul pentru o asemenea crimă.
Dacă veți vota pentru acest proiect sau pentru altele similare, ce veți face când/dacă o firmă de exploatare a resurselor minerale va dori sa dezvolte o activitate identică în județul Vâlcea? Dacă în loc de Roșia Montană ar fi Râmnicu-Vâlcea sau Călimănești sau Horezu?
Avem exemplul trist și penibil al ex-președintelui b… care nu are onoare, minte și își schimbă opiniile și discursul după cum bate vântul. Oamenii din PNL AU ONOARE, NU MINT ȘI NU-ȘI SCHIMBĂ OPINIILE DUPĂ CUM BATE VÂNTUL. De aceea, sunt convinsă că, în calitate de senator al meu și al altor vâlceni care v-au votat și care au încredere că îi reprezentați cu cinste, veți vota împotriva proiectului de exploatare minieră de la Roșia Montană.

Cu simpatie,
Amalia Istrate

Raportează/Modifică această scrisoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi primit un răspuns personal, despre care credeţi că ar putea fi util şi altor persoane, vă rugăm să îl publicaţi aici.

Sari la bara de unelte