de Ionut

Nerespectarea regulilor minime de biosecuritate

27 nov. - Scrisoare trimisă Gărzii de Mediu Dâmboviţa

Rog analizarea modului in care vecinul meu își crește porcinele tinand cont de următoarele:

– acoperisul la adapostul suinelor nu este izolat.

– adapostul suinelor este in proportie de peste 50% construit din lemn vechi. Din cate stiu eu trebuie facut din beton si BCA, nu din OSB placat cu polistiren.

-suntem in luna Noiembrie, ploua afara, iar garajul si casa mea sunt pline de muste si miros dezgustator. Nu se poate manca in casa fara sa alungam mustele de pe mancare. Avem trei copii, se aseaza mustele pe biberoane, fructe, etc. De fiecare data cand plecam cu masina trebuie sa scot mustele din masina. Va dati seama cat de frustrant sunt toate acestea? Din ce cauza? Pentru ca domnul Gurla arunca fecalele pe jos, si nu impunem trantorilor sa se supuna unor norme minime de igiena.

– hrana: va rog sa verificati cata hrana au porci acestia care guita toata noaptea de foame; gasiti o explicatie logica la situatia data …

– resturi de mancare umana care este aruncata pe jos si miroase (pute) ingrozitor.

– apa: domnul Gurla nu foloseste niciodata apa sa curete, doar da cu o grebla …

– starea de igiena: avand in vedere ca hrana nu este ceea corespunzatoare, apa este rara, iar FECALELE sunt aruncate in fata adapostului, cum credeti ca implineste starea minima de biosecuritate?

– ati gasit vre-un loc unde fecalele sunt depozitate? Vre-o scurgere pentru reziduri?

– in mai putin de 10 metri de adapostul porcilor sunt 3 case, toate trei cu copii. Vi se pare normal ca in conditiile acestea cineva sa creasca porci? Toti inhalam aerul si diconfortul suinelor.

Va rog frumos sa revizuiti si sa revizitati pe Domnul Gurla, mai ales acum cand ploua si are impresia ca ploaia face curat; este un miros insuportabil, cand de fapt ar trebui sa ne bucuram de o ploaie de toamna.

Va multumesc!

Ionut Avramescu

Tel: +4-0735.557.677Raportează/Modifică această scrisoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi primit un răspuns personal, despre care credeţi că ar putea fi util şi altor persoane, vă rugăm să îl publicaţi aici.

Sari la bara de unelte