de Teofil

Impotriva exploatarii de la Rosia Montana

22 sept. - Scrisoare trimisă deputatului Iancu Iulian, ales în judeţul Bacău, colegiul uninominal nr. 8

Buna ziua domnule deputat,

Vă scriu pentru a vă preciza pozitia mea vizavi de Rosia Montana. Desi multi oameni sunt șomeri in acea zona, nu este permis nimanui sa compromita si sa otraveasca tara aceasta a noastra, mostenita din stramosi, cu toate stradaniile mediatice de a ascunde acest lucru. De aceea va rog sa tineti cont că votul meu pentru dvs in parlamentul va obliga sa votati improtriva exploatarii de catre straini a acestei zone a tarii. Personal cred ca toate resursele minerale ar trebui nationalizate si exploatate doar de catre statul roman si nicidecum de alte natii, care vin, iau ce le trebuie si pleaca, lasand in urma otrava si deseuri.
Sper ca politicienii care cred in aceasta tara si se tem de blestemul stramosilor si a urmasilor acestora sa faca posibila exploatarea resurselor minerale ale acestei tari doar de catre statul roman. Continuarea vanzarii resurselor si a bogatiilor acestei tari pentru un castig mic de azi pe maine, cu complicitatea fireasca a unor straini de acest neam, romani sau neromani, va atrage raspunderea istorica in fata stramosilor si a urmasilor acestui neam. Sincer cred ca niciunui strain nu-i pasa daca noi romanii suntem bogati sau saraci, ci doar doresc sa fure (cat se poate de legal) bogatiile acestei tari. Saracirea populatiei prin aceste vanzari nesabuite de resurse (petrol, aur, gaze etc), precum si a parghiilor de procesare si transport al acestora, este vizibila de la an la an, ceea ce va face ca in final “mamaliga” romanească saracita si spoliata sa explodeze.
Cred ca politicienii vor intelege acest lucru si ce e mai important că nu trebuie sa vindem tot ceea ce avem ca sa devenim bogati. Pamantul tarii, resursele minerale si parghiile de transport si procesare nu trebuiau sa fie niciodata instrainate si eram departe acum. Nu avem nevoie de bani imprumutati de la spoliatorii care nu vor decat sa ne jecmaneasca.
Uitati-va la Rusia, China sau chiar si la turci.
Va rog sa tineti cont de parerea mea si daca sunteti român (asa cum vă cunosc) sa votati impotriva exploatariii de catre straini la Rosia Montana si sa militati pentru nationalizarea catre statul roman ale tuturor resurselor minerale si ale părghiilor acestora. Nu permiteti niciodata ca strainii sa cumpere aceasta tara și ma refer la pamantul acestei tari si resursele acesteia. Votati impotriva oricaror intentii de a otravi acesta tara prin fel de fel de formule -cianuri sau gaze de sist. Daca otravim solul si subsolul acestei tari va trebui sa cersim pana si apa de la straini. Fara sa fiu anticapital strain, sunt convins ca strainii pot face bani frumosi in Romania din alte zone ale economiei, daca intradevar vor.

Cu stima,
Teofil Alupei

Raportează/Modifică această scrisoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi primit un răspuns personal, despre care credeţi că ar putea fi util şi altor persoane, vă rugăm să îl publicaţi aici.

Sari la bara de unelte