de Ligia

Gunoaie permanente pe malul raului Ghibmasel – 45°33’28.4″N 25°26’56.7″E

12 apr. - Scrisoare trimisă Gărzii de Mediu Braşov

Buna ziua, coordonatele GPS – 45°33’28.4″N 25°26’56.7″E
Vin si la dumneavoastra cu o sesizare si o rugaminte: mi se rupe sufletul de cate ori ajung in zona Glajarie- Rasnov. Pe malul raului Ghimbasel, de la intrarea in Glajarie, pana aproape de podul care duce spre pensiunea ” La Noi”, sunt aduse mereu gunoaie- foarte multe PET-uri- (as zice ca provin de la vre-o pensiune), resturi textile, resturi de mobilier, obiecte din plastic, sticle, doze din aluminiu, resturi de la materiale de constructii, ambalaje, sacose, saci din plastic, cazane din metal, galeti, etc.
Acest rau are o apa foarte curata, si un curs foarte frumos. Este preferat si de cei care vin la picnic, si acestia lasa de obicei resturi- in general doze si sticle de la ceea ce consuma. Gunoaiele sunt aduse cu carute sau/ si cu masini. Este foarte pacat, ca in loc sa facem tot posibilul sa avem rauri curate, cu maluri curate, ne batem joc de aceste minuni ale naturii si otravim pamantul si apa cu gunoaiele. Deja multe gunoaie sunt inghitite in sol. Va rog mult, face-ti ceva sa nu se mai aduca gunoaie pe nici un rau, in nici o padure, sau camp. Luati masuri, la nivelul primariilor sa se creeze spatii pentru depozitat gunoiul.Raportează/Modifică această scrisoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi primit un răspuns personal, despre care credeţi că ar putea fi util şi altor persoane, vă rugăm să îl publicaţi aici.

Sari la bara de unelte