de Ionut

Fum negru, poluare masiva – Sarulesti Gara

7 iun. - Scrisoare trimisă Gărzii de Mediu Călăraşi

Buna ziua! Fac drumul Bucuresti – Constanta si retur foarte des in ultima perioada, iar ceea ce am vazut atat vineri seara (4- Iunie, orele 22:00) si duminica seara (6 Iunie, orele 23:00) este ceva ce nu-mi imaginam ca se poate intampla, mai ales dupa un control si o serie de actiuni ale Garzii de Mediu luate in urma cu putin timp.

Mai dezarmanta este situatia in care, sunand la 112, institutiile statului te redirectioneaza dintr-o parte in alta, ajungand intr-un final la unul dintre detasamentele de pompieri ale jud Calarasi care cunosteau deja aceste intamplari, dar neluand nicio actiune combativa a acestui fenomen; mai mult decat atat, Garda de Mediu ar trebui sa aiba disponibila o echipa de interventie non-stop, nu numai in intervalul programului de lucru, in fiecare zi de la 8 la 16:00.

Revenind la situatia vazuta, erau mai multe focare de actiune, fumul degajat fiind foarte dens, negru (se distingea foarte clar in intunericul serii), cu o forma de mini-tornada, formand niste nori negri de poluare foarte grava; nu realizez cum se poate trai intr-un astfel de mediu poluant, cu siguranta ca locuitorii acestei localitati sunt terifiati de obiceiurile acestor clanuri de ardere toxica a deseurilor.

Sesizez prin intermediul acestei notificari Institutia Dvs. pentru a lua masuri ferme de stopare a acestor actiuni.
Va multumesc frumos,
Ionut

Raportează/Modifică această scrisoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi primit un răspuns personal, despre care credeţi că ar putea fi util şi altor persoane, vă rugăm să îl publicaţi aici.

Sari la bara de unelte