de Mihaela

Fracturarea hidraulica

24 iun. - Scrisoare trimisă senatorului Constantin Popa, ales în Buzău, colegiul uninominal nr. 3

Domnule senator,

Ma adresez cu speranta ca veti acorda atentie acestei chestiuni de importanta vitala pentru viitorul tarii. Este vorba despre explorarea si exploatarea hidrocarburilor neconventionale, care se practica si in Romania, desi exista numeroase dovezi si suspiciuni ca sunt dezastruoase pentru mediul natural si cel social. In ciuda afirmatiilor sustinute de corporatiile interesate, nu sunt rentabile nici pentru economie si nu pot asigura viitorul energetic al omenirii. In Romania guvernul a acordat licente de explorare si exploatare a hidrocarburilor in baza Legii petrolului 238/2004, care nu face diferenta intre hidrocarburi conventionale si cele neconventionale si nu reglementeaza conditiile de exploatare a acestora din urma. Acest handicap legislativ face posibila autorizarea unor operatiuni petroliere insuficient reglementate, care pun in pericol mediul natural si sanatatea oamenilor.
Pe 19 iunie 2014 a fost depusa la Camera Deputatilor propunerea legislativa privind metodele de extractie a hidrocarburilor neconventionale pe teritoriul Romaniei BP478/19.06.2014 http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck.proiect?idp=14239, al carei scop este reglementarea acestor metode, in sensul interzicerii fracturarii hidraulice.
Judetul Buzau cuprinde perimetre care au fost concesionate companiilor de petrol si gaze care sunt dispuse sa experimenteze fracturarea hidraulica si nu este scutit de pericolele acestor exploatari.
Ca cetatean si locuitor al judetului Buzau, va rog sa votati pentru acest proiect legislativ in forma propusa de initiatori si sa sustineti aceasta propunere alaturi de colegii dvs. parlamentari.

Va multumesc si va salut cu stima.

Mihaela Roman

Raportează/Modifică această scrisoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi primit un răspuns personal, despre care credeţi că ar putea fi util şi altor persoane, vă rugăm să îl publicaţi aici.

Sari la bara de unelte