Depozitare cenuse reziduala de la CET Govora

14 oct. - Scrisoare trimisă Gărzii de Mediu Vâlcea

Această mesaj este un strigăt de ajutor al locuitorilor din Berbesti jud Vâlcea, datorită faptului că anul aceasta consiliul județean, și CET Govora au hotărât fără a ține seama de consiliu local Berbesti, părerea locuitorilor si de dezastrul pe care o sa-l producapa prin aducerea și depozitarea cenușii rezultată din arderea carbunelui în termocentrala Govora, în apropierea lacului Panga, lac creat artificial de mai bine de 15 ani ,ce adăpostește numeroase specii de pești, vietăți acvatică și păsări sălbatice. Se stie că cenușa conține diferite elemente precum :arsenic,bariliu cadmiu, bariu, crom,,cupru, plumb,mercur,molibden,nichel, radiu, seleniu, toriu, uraniu, vanadiu și zinc și de aceea locuitorii din Berbesti și zonele limitrofe nu doresc transformarea lacului Panga și a zonei într-o bombă ecologică.
Prin acest mesaj de ajutor as dorii daca se poate sa ne comunicati daca s-a dat vreun aviz pentru depozitarea cenusei in Berbesti si daca compania CET Govora a urmat toate demersurile si are toate avizelenecesare pentru acest demers?

Raportează/Modifică această scrisoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi primit un răspuns personal, despre care credeţi că ar putea fi util şi altor persoane, vă rugăm să îl publicaţi aici.

Sari la bara de unelte