Contra Proiectului Roșia Montana și a gazelor de șist

30 sept. - Scrisoare trimisă senatorului Dragoș Luchian, ales în Bacău, colegiul uninominal nr. 1

Domnule senator,
Fac parte din masa alegătorilor, proști da’ mulți, care-și fac datoria electorală sperând că votul nostru va duce în Parlament și oameni care într-adevăr să ne reprezintre interele de cetățeni, dar în primul rând interesele țării.
Și eu am un copil și aș vrea să cred că va avea un viitor “curat” într-o țară prosperă Fac parte din generația de sacrificiu de după multre alte generații de sacrificiu și doresc ca acest termen să dispară din vocabularul romănilor, al copiilor și nepoțiulor noștri. Poate că nu suntem în stare să ne exploatăm singuri, acum, resursele de orice fel pe care le (mai) avem. Dar mă gândesc că într-un viitor apropiat copiii noștri vor avea tehnologiile necesare pentru a face acest lucru aici, în România, și pentru România 100%.În întreaga noastră istorie am dat de toate tuturor: care mai de care au exploatat, luat sau furat ce s-a putut și ce nu s-a văzut.
DE CE să închidem ochii în continuare până nu vom mai avea resurse și va rămâne din România doar un pământ sterp cu gropi cianurate sau niște pungi sub pământ goale de gaz, de petrol etc.?
NU sunt din categoria “Nu ne vindem țara”, dar nici din aceea: veniți de luați că avem de unde!
Gândiți-vă și la viitorul copilului Dvs., chiar de va studia prin străinătățuri și va veni doar în vizită în România. Nu vă întrebați dacă va mai avea ce vedea în loc de munți, de Costinești, de Băile Felix sau de alte locuri minunate, încă neatinse de beția înavuțirii și puterea banului?
Poate măcar conștiința de OM și PĂRINTE, dacă nu de cetățean conștient, vă va determina să vă mai gândiți o dată înainte de a vota pro sau contra.
Nu vreau să apelez la coarda sensibilă, ci la o alegerea unei opțiuni spre binele nostru și al urmașilor noștri. Pentru câteva sute de locuri de muncă iluzorii nu merită să distrugem viitorul unei țări. Nu cred că cele câteva sute de locuri de muncă vor rezolva sărăcia restului populației, bine că stăm cu aurul prin bănci, iar pe cel de sub pământ (și nu numai aur) le dăm altora care știu mai bine cum să-l folosească.
Toate resursele pe care le mai avem stau bine acolo unde sunt, doar dacă ne iau cu tot cu țară ni le vor putea fura! Haideți să le lăsăm celor ce vor veni după noi, poate vor fi mai deștepți, mai responsabili decât noi, poate vor avea alte metode, mai acologice pentru a le obține în folosul României!
Vă mulțumesc, în eventualitatea că ați avut timpul și dispoziția necesară pentru a citi acest mesaj.

Raportează/Modifică această scrisoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi primit un răspuns personal, despre care credeţi că ar putea fi util şi altor persoane, vă rugăm să îl publicaţi aici.

Sari la bara de unelte