de

Braconaj pe canalul Iacubova – Pardina

17 ian. - Scrisoare trimisă Gărzii de Mediu Tulcea

Buna Ziua ,

ma numesc Adrian Corsei domiciliat in Tulcea pe strada Eternitatii Bl. E2 sc.C ap11 posesor de permis pentru pescuit sportiv si PG .
Sesisez urmatoarele :
In data de 14.01.2018 am fost la pescuit sportiv cu lanseta la lingurita in gura canalului Iacubova , incepand de la Ecluza si pana la Baclanesti cca 5-7km canalul e plin de setci monofilament puse intre ape , adica nu se vad dar la fiecare lansare agati cu lingurita 2-3 setci cea ce face pescuitul SPORTIV LEGAL IMPOSIBIL !!!
Dupa vre-o 2 ore de chin si 4 voblere pierdute am renuntat la pescuitul la lingurita si am trecut la stationar , a aparut o barca verde cu prova foarte ascutita (gen BlakSea) si motor Yamaha 60HP cu doua persoane : care controlau monofolamentele si recoltau pestele , dupa ce au terminat m-au intrebat daca vreau sa cumpar peste 10ron/kg sau icre de stiuca250/kg aveau in barca cam 150kg de peste caras , crap, stiuca , rosioara babusca , platica majoritatea sub dimensiunea legala , in barca mai aveau si cate-va setci fara marca deci ilegale . Am intrebat alti pescari spotrivi daca-i cunosc pe ce-I doi braconieri si asa am aflat ca se numesc Iovu Marin si Belibrov Iulian din Pardina .
In jurul orei 11 a trecut o masina a politiei de frontiera Pardina cu trei agenti , le-am sesizat faptele de mai sus la care mi-au raspuns ca nu e treaba lor pentru ca cei doi au permise familiale si pescuiesc legal .
Pescuiesc legal cu sute de setci monofilament ???
Pescuiesc legal cu ave fara marca ???
Motorul de la barca era suspect de acoperit cu prelate ca sa fie cu acte in regula .

Rog luati urgent masuri !!!
O excursie pe canalul Iacubova incepand de la Ecluza si pana la Baclanesti cu o barca si o burca + o remorca de tractor pentru monofilamente ar fi indicata .

O Zi Buna
Cu respect
Adrian Corsei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi primit un răspuns personal, despre care credeţi că ar putea fi util şi altor persoane, vă rugăm să îl publicaţi aici.

Sari la bara de unelte