Atitudine

30 aug. - Scrisoare trimisă deputatului Ponta Victor-Viorel, ales în judeţul Gorj, colegiul uninominal nr. 6

Buna ziua Domnule Prim Ministru,
Am crezut in dumneavoastra atunci cand v-am sustinut in campania electorala si v-am votat . V-am votat pentru ca ati promis ca veti stopa jefuirea Romaniei si distrugerea acestei tari. Iata ce ati declarat dumneavoastra inainte de alegeri : http://www.youtube.com/watch?v=IPcOnjVv7Yg .
Proiectul Rosia Montana este de departe un act de tradare nationala la care participa , indiferent de culoarea politica , cei mai multi devalizatori ai acestei tari . Daca nu va pasa de noi , atunci ganditi-va la copii , nepotii si cei ce vor veni dupa dumneavoastra ca indiferent cat de multi bani vor avea , natura si sanatatea nu pot fi cumparate . Ma asteptam din partea dumneavoastra sa va opuneti acestei legii injuste si nu sa o aprobati in Guvern ,aceasta lege desfiinteaza prioprietatea privata in favoarea , atentie , nu a statului Roman , ci in favoarea unei corporatii straine .Speram ca nu faceti si dumneavoastra parte din cercul celor cumparati de RMGC ! Dar demonstrati ca m-am inselat si mi-ati inselat asteptarile ….acest lucru se va reflecta in rezultatele alegerilor ce vor urma …acest punct referitor la Rosia Montana a fost pe lista USL din campania electorala …nu va tinetti promisiunile facute ….pacat .
Pentru că proiectul celor de la RMGC încălca o grămadă de legi, dumneavoastra si implicit intregul guvern a decis ca aceștia să fie imuni și a scos o lege, aprobată deja, care nu mai are nevoie de niciun comentariu. Mâine cine știe ce altă firmă poate obține acest privilegiu.

Astăzi vor suferi bunicii noștri de la Roșia Montană, mâine putemi fi noi în situația lor, părinții nostrii, rudele noastre, dacă se realizează acest precedent.

Guvernul in frunte cu dumneavoastra s-a pus preș in fața companiei care va exploata aurul de la Roșia Montană.Ati permis acestei companii PRIVATE să facă ce vrea cu oamenii, mediul și proprietățile lor. Pune-ti-va în situația celor de acolo.

Dumnea voastra , familia dumneavoastra , rudele dumneavoastra , dețin o casă cu o mică grădină și ai ghinionul ca sub ele sau într-o zonă vecină să se afle resurse naturale pe care o companie privată a pus ochii. Nu va bucurati, compania poate decide ca să fii scos afară din casa ta, de pe proprietatea ta pentru că terenul tău îi este util ei. Îți dă o despăgubire de nimic și te scote afară din casa pe care o si face una cu pămantul în câteva zile. Tu nu poți să faci nimic, deoarece între stat și companie există un acord care anulează aplicarea oricărei legi, îți anuleazaă orice drept!

Dacă la americani proprietatea este sfântă, la noi poate deveni un chin.

Nu este o glumă proastă, este realitatea. Iată ce vor păți oamenii care refuză să își părăsească casele și pământurile transmise din generație în generație.

1. RMGC poate deveni proprietarul sau concesionarul oricarui imobil necesar exploatării miniere din perimetrul minier Roşia Montană asupra cărora statul român şi/sau unităţile administrativ teritoriale deţin un drept de proprietate publică sau privată – totul în numai 45 de zile de la depunerea unei solicitări formale, fără nici o dezbatere sau decizie locală şi fără nicio licitaţie publică.

5. Perimetrul licenţei RMGC nu are limite fixe. Agenţia Naţională de Resurse Minerale are obligaţia de a-l reconfigura oricând la cererea RMGC, în afara oricărei proceduri de reglementare.

6. RMGC va fi reprezentantul desemnat al Statului român în procedura de expropriere a terenurilor necesare exploatării miniere. Cu alte cuvinte: toţi locuitorii Roşiei Montane care vor refuza să-şi vândă proprietăţile vor fi daţi afară de pe pământurile lor, care vor reveni, după plata unei compensaţii aflate propriu-zis la bunul plac al Companiei, în concesiune spre exploatare unei alte entităţi private – Gold Corporation; acţiunile propriu-zise de scoatere cu forţa a localnicilor din ‘fostele’ lor gospodării vor fi făcute, foarte probabil, de unităţi de securitate (citeşte: paramilitare) private care totuşi vor acţiona cu o autoritate conferită de Stat. Se va evita astfel situaţia neplăcută în care poliţişti, jandarmi sau militari români exercită violenţă asupra unor cetăţeni, totul fiind coafat sub aspectul unui conflict între privaţi, în care lucrătorii de securitate ai RMGC vor avea sprijinul legii.
Domnule Prim Ministru VICTOR PONTA ne vindeti pentru un pumn de aur ?
Astept un raspuns din partea dumneavoastra.
Cu respect Marian Pascovici!

Raportează/Modifică această scrisoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi primit un răspuns personal, despre care credeţi că ar putea fi util şi altor persoane, vă rugăm să îl publicaţi aici.

Sari la bara de unelte