de

Adresa

31 mart. - Scrisoare trimisă Gărzii de Mediu Mehedinţi

În atenția:
PREFECTURII JUDEȚULUI MEHEDINȚI
Spre știința: prefect Mehedinți – dl Cristian Pavel
DIRECȚIEI DE SĂNĂTATE PUBLICĂ MEHEDINȚI

Suntem un grup de locatari din zona străzilor George Coșbuc, Kiseleff, Băile Romane, B-dul Carol care ne arătăm nemulțumirea față de faptul că intenționați să organizați în locația ”Casa Andra” zona de carantină pentru persoanele suspecte de Coronavirus – Covid 19.
Vă facem cunoscut că zona respectivă face parte din zona 0 a municipiului fiind în această zonă o serie de instituții publice (Agenția de Protecția Mediului, Garda de Mediu, Tribunalul Mehedinți, DPIR), locuințe individuale și colective (blocuri cu 10 etaje), cabinete de avocați, etc.
Locația aleasă este total necorespunzătoare, fiind o clădire părăsită de mai mulți ani, care a fost afectată de un puternic incendiu, care nu are aviz de funcționare de la Pompieri și implicit nu respectă legislația și normele în materie PSI, (cu risc major de incendiu, poate avem un nou Colectiv acolo), insalubră, care nu poate fi adusă la normele de locuire conform legislației în vigoare printr-o simplă curățenie de suprafață și lipirea unor hârtii în geam. Această clădire este plină de șobolani și șoareci, instalația electrică este într-o stare avansată de degradare, putând avea oricând loc un scurtcircuit care ar duce la un incendiu, cum s-a mai întâmplat în aceiași locației cu câțiva ani în urmă. Clădirea în cauză are peste 150 de ani vechime.
Poarta prin care se asigurară procedura de evacuare a deșeurilor periculoase este lipită de proprietățile private ale vecinilor (gard în gard).
Ferestrele de la Casa Andra sunt pe linie cu proprietățile private ale vecinilor, astfel cei carantinați acolo putând deschide ferestrele și să arunce mizerii și alte lucruri la noi în curte.
Persoanele din cadrul Prefecturii și Direcției de Sănătate Publică care vor da avizul pentru cazarea acestor cetățeni în ”Casa Andra” își asumă o mare responsabilitate pentru toți locatarii și riveranii din zonă.

Semnat,
Manuela Duducea, în numele tuturor riveranilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi primit un răspuns personal, despre care credeţi că ar putea fi util şi altor persoane, vă rugăm să îl publicaţi aici.

Sari la bara de unelte