Administratorii grupului

• Imagine de avatar

Timis

Grup public activ cu 3 luni în urmă

Protectia mediului in judetul Timis – Alatura-te acestui grup pentru a participa la actiunile de voluntariat din judet sau pentru a sesiza incalcari ale legislatiei de mediu, discutii etc.

Ce am facut eu/noi ASTAZI pentru mediul nostru inconjurator? (19 postări)

← Forum de grup   Director al forumurilor de grup
  • Imagine de avatar Ank si Traian a spus cu 1 an, 9 luni în urmă:

Am renuntat la masina – in ultimii 3 ani am fost la servici zilnic doar cu bicicleta, fie ploaie, ninsoare, furtuna sau canicula. Ne-am udat de multe ori si dinspre afara si dinspre interior. Dar aerul in timisoara e cu 2 la 170.000 (autoturisme), mai curat, in fiecare zi. Si asta fara a numara si pe ceilalti biciclisti!

Azi am spalat o tona de vase (metaforic vorbind, adica era chiuveta plina, si pe langa ea) cu doar 2 oale de apa – una cu detergent si una cu apa curata pt clatarit. A fost suficient si am vazut cata apa am consumat. Acu ceva timp, insa, pe strada Mures, suvoia apa pe strada in jos din ceva ce arata a conducta sparta sub pamant. Am vazut-o dimineata la 8 cand am mers la servici, si exact la fel seara la 7 cand m-am intors de la servici. A doua zi a fost remediata situatia. M-a demoralizat cantitatea de apa irosita, parca cineva ar fi irosit tot ce-am economisit spaland vase intr-o oala, ca pe vremuri. Dar odata cu aparitia acestui site m-am motivat la loc, iar azi reiau obiceiul.

Ieri am tinut ore de curs in care am inclus notiuni de mediu in toate exemplele si in toate aplicatiile, pentru stimularea reflectiilor studentilor mei.

Sunteti invitati sa scrieti zilnic ceea ce faceti constient pentru protejarea mediului. Pot fi lucruri mari sau pot fi lucruri mici, fiecare conteaza, poate indirect, prin exemplul pe care il dam, sau direct, prin efectele de prevenire sau remediere a problemelor de mediu.

• Imagine de avatar Costin a spus cu 1 an, 9 luni în urmă:

saluuuuuut ank si traian! Uite niste site-uri cu idei eco: http://family.go.com/hot-topics/pkg-go-green/article-idealbite-633417-green-tips-ideal-bite-t/ http://www.thedailygreen.com/ Sper ca o sa gasiti ceva care sa vi se para folositor! BYE BYE

• Imagine de avatar Raluca a spus cu 1 an, 9 luni în urmă:

azi am cumparat becuri ecologice pentru toata casa :) stiu ca e cam tarziu si trebuia facuta chestia de mutlisor..da’ sunt mandra totusi ca ma facut.o :D si tot azi m.am decis ca la fiecare zi de nastere la care merg sa duc cadou si un bec ecologic :)
    p.s.: ank si traian..daca aveti contact cu un grup mai mare de persoane si vreti sa ma ajutati sa strang semnaturi contra construirii de noi reactoare nucleare in ro, va rog sa ma contactati, avem nevoie de un numar cat ai mare de semnaturi pe ca parlamentarii nostrii dragi sa i.a in considerare si alte variante de producere a energiei decat centralele nucleare.
    Un weekend cat mai placut si eco va doresc la toti!

• Imagine de avatar Anisoara a spus cu 1 an, 9 luni în urmă:

si Familia mea a trecut la becuri ecologice, dar spre surprinderea mea, la primul bec ars – am dat fuga la magazinul din colt si am fost nevoita de imprejurari sa cumpar un bec de model vechi. Am crezut ca s-au scos total de pe piata !!
    Reutilizam apa printr-un sistem simplu aparut la nevoie: Printr-o eroare de calcul, la construirea becului s-a atins o panza freatica care si-a facut casa in beciul nostru…iar dupa 3 ani si facturi din ce in ce mai ridicate la apa potabila ….ne-am gandit sa recfolosim apa din beci …nu numai pt a uda florile din curtea, dar si in alte multe scopuri…ca de exemplu: toaleta. Atunci am realizat cata apa consumam zilnic si cat putem economisi.
    La fel ca si Ank si Traian, folosim cat mai putina apa cand spalam vasele.
    Urmatorul pas: reciclarea plasticului, si in special al Pet-urilor. Intentionez sa ma interesez unde se poate face aceasta reciclare in oraselul meu mic, care este efortul si sa indreptez comportamentul rudelor, in principal

• Imagine de avatar maria a spus cu 1 an, 9 luni în urmă:

Eu am becuri ecologice mai de mult in toata casa, nu las nici un aparat electric in priza cand nu-l folosesc [ exceptie frigiderul bine inteles], iar rufele le spal in masina la programul rapid cu detergent biodegradabil.

• Imagine de avatar Ank si Traian a spus cu 1 an, 8 luni în urmă:

Seara romantica – nici un bec aprins, doar cateva lumanari, pentru a ne pregati pentru o noapte dormita sub cerul liber. Nici un film pe comp, nici un televizor (la TV am renuntat in urma cu aproape 8 ani), doar spectacolul cerului de august. Acum se simte deja toamna si este mai racoare, dar cu un bun sac de dormit si un izopren, unii dintre noi care au mai mancat nisip cand au fost mici, pot sa se mai bucure de cateva seri de acest gen pana nu da frigul complet.

• Imagine de avatar AUREL a spus cu 1 an, 8 luni în urmă:

Cred ca intrebarea ce am facut noi trebuie pusa dupa ca aflam ca au facut EI care stau in fotolii pufoase la mediu probabil cand sa pus titulatura COMISAR al garzii de mediu se cred cel putin maresali cred ca prima problema este ca ei sa isi faca treaba pentru care sunt platiti.

• Imagine de avatar dorin a spus cu 1 an, 6 luni în urmă:

in cadrul unui plan de actiune al rotary club arad-cetate in colaborare cu diferite unitati de invatamint preuniversitar din arad (Colegiul national Tichindeal, Liceul german Adam Muller Guttembrun) in cadrul unor ore speciale puse la dispozitie de diriginti,am inceput sa sustin prelegeri despre starea actuala a sonosferei in general si a preajmei sonore concrete. Elevii, incepind de la clasa a VI-a au fost foarte interesati. Intr-o prima intilnire am incercat sa le prezint, una dintre sursele cele mai prolifice de sunete care concura la structurarea sonosferei, OMUL. Am prezentat o selectie de youtoburi legate de varietatea folosirii intentionate a fizicului (body percution) si a VOCII acestuia in diversele sale ipostaze atit a vocii vorbite cit si a celei cintate cu diverse tipuri de emisie.
    acelasi club rotary arad cetate este implicat intr-un proiect de mediu cistigat de Parcul Natural Lunca Muresului avind ca obiectiv diseminarea informatiilor legate de acest parc.

• Imagine de avatar luminita a spus cu 1 an, 6 luni în urmă:

oare cate persoane se gandesc la protejarea mediului inconjurator?…… prea putine…….
    imi pare bine ca mai gasesc oameni interesati de acest subiect.

• Imagine de avatar Ank si Traian a spus cu 1 an, 6 luni în urmă:

Ceva simplu de tot — am tinut in mana ambalajul batonului de cereale pana la primul cos de gunoi, care a fost foarte foarte departe.
    Ceva simplu si interesant — am organizat o intalnire de dezbateri, in care am discutat despre aruncarea gunoiului in spatii necorespunzatoare. A fost ca un joc de rol, ca asa e la debate. Dar oamenii s-au simtit foarte bine si au avut ocazia sa spuna despre nivelul lor de incredere in posibilitatea de a schimba atitudinea oamenilor din Romania cu privire la mediu. Tot acuzam in stanga si in dreapta despre lipsa de educatie, dar a trebui sa discutam despre confort si disconfort. Ne tot lamentam ca x si y nu isi fac treaba, dar pe noi insine ne scuzam ca suntem prea ocupati cu ceva mai important si zicem ca “asta nu e treaba mea, eu pt altceva sunt platit” — pai probabil ca nici comisarul x nu e platit sa adune mizeria de pe marginea drumului si poate ca n-ar fi o solutie prea civilizata sa umble cu foile de amenda sa pedepseasca pe fiecare pentru aruncat gunoi pe jos sau pentru uitat becul aprins sau apa curganda la baie publica. Poate ca nu e eficient nici sa adunam mereu gunoaiele altora, dar cu sigurantza daca facem asta se va vedea, iar cei care ne vor vedea se vor dezinhiba si ei, o parte, si vor pune si ei mana, vazand ca e un gest frumos sa faci curat desi nu ti-e in atributii. De ce trebe sa facem totul din obligatie? De ce trebuie sa asteptam legile sa ne oblige? Nu e mai simplu sa decidem asa? In libertate?

• Imagine de avatar dorin a spus cu 1 an, 6 luni în urmă:

Excelent excertitiu. Cred ca ar fi de folos de a-l disemina cit mai eficient. Dar s-a mai sesizat o realitate care merita atentia celor care….. Voi spuneati ca primul cos de gunoi era foarte foarte departe. Asta probabil prin centru caci in cartiere si la periferie ele nu sunt de loc. Si nu sunt din cel putin doua motive. Experienta pusului de cosuri de gunoi a fost efectuata in zonele centrale, cu vizibilitate maxima. Din nefericire in Arad se distrug, vandalizeaz[ cel putin 5 cosuri / noapte. Probabil ca si fondurile primariei pentru inlocuire au o limita. De unde sa mai aiba sa puna si prin cartiere. Practic este vorba despre o anume atitudine civica care la unii nici nu a fost indusa iar altii chiar isi bat joc de ea. Pacat. In loc de atita lozincaraie mai bine s-ar pune mina si s-ar face ceva concret.

• Imagine de avatar NARCISA-ELENA a spus cu 1 an, 5 luni în urmă:

Da cam asta am facut si eu. Am renuntat sa mai merg cu autoturismul personal, merg pe jos, folosesc mijloace de transport in comun cat mai mult, reciclez hartie, plastic, tot ceea ce se poate in containerele special amenajate, nu arunc substante corozive in natura, nici gunoaie, nimic. Sunt gesturi marunte pe care trebuie sa le faca fiecare daca dorim un mediu mai sanatos. Voi face o campanie virtuala in aceasta privinta.

• Imagine de avatar Aleha a spus cu 1 an, 5 luni în urmă:

daa despre reciclare am si eu o nelamurire..stiti k sunt containarele alea speciale pt plastic hartie …dar in Iasi..sau pus de ceva vreme..dar de ce s-ar chinui lumea sa puna fiecare lucru la locul lui…daca atunci cand vin sa ridce gunoiul il pun pe tot la un loc? cu ce ajutam noi dak reciclam? ok este ff bine si eu am facut asta chiar si pe parinti i-am convins sa faca dar cand am obs ce fac cu ele…nu ma ami atrage sa fac asta…desi mi-ar place sa ajut:)

• Imagine de avatar NARCISA-ELENA a spus cu 1 an, 5 luni în urmă:

stai putin..unde ai vazut tu sa puna gunoiul impreuna cu ceea ce reciclam? la noi sunt cei care ridica gunoiul si nu le amesteca..vin 2 masini! povesteste mai multe ca este f interesant ceea ce spui!

• Imagine de avatar dorin a spus cu 1 an, 4 luni în urmă:

In cadrul actiunilor de constientizare si informare continute in proiectul pe care-l desfasoara Parcul Natural Lunca Muresului in colaborare cu Clubul Rotary Arad Cetate a mai avut loc a intilnire cu elevii scolii generale Caius Iacob din Arad in ziua de 12 ianuarie. La sfirsit s-a desfasurat un concurs fulger la care o multime de copii au cistigat maieuri pixuri si sapcute inscriptionate.