Am renuntat la masina – in ultimii 3 ani am fost la servici zilnic doar cu bicicleta, fie ploaie, ninsoare, furtuna sau canicula. Ne-am udat de multe ori si dinspre afara si dinspre interior. Dar aerul in timisoara e cu 2 la 170.000 (autoturisme), mai curat, in fiecare zi. Si asta fara a numara si pe ceilalti biciclisti!
Azi am spalat o tona de vase (metaforic vorbind, adica era chiuveta plina, si pe langa ea) cu doar 2 oale de apa – una cu detergent si una cu apa curata pt clatarit. A fost suficient si am vazut cata apa am consumat. Acu ceva timp, insa, pe strada Mures, suvoia apa pe strada in jos din ceva ce arata a conducta sparta sub pamant. Am vazut-o dimineata la 8 cand am mers la servici, si exact la fel seara la 7 cand m-am intors de la servici. A doua zi a fost remediata situatia. M-a demoralizat cantitatea de apa irosita, parca cineva ar fi irosit tot ce-am economisit spaland vase intr-o oala, ca pe vremuri. Dar odata cu aparitia acestui site m-am motivat la loc, iar azi reiau obiceiul.
Ieri am tinut ore de curs in care am inclus notiuni de mediu in toate exemplele si in toate aplicatiile, pentru stimularea reflectiilor studentilor mei.
Sunteti invitati sa scrieti zilnic ceea ce faceti constient pentru protejarea mediului. Pot fi lucruri mari sau pot fi lucruri mici, fiecare conteaza, poate indirect, prin exemplul pe care il dam, sau direct, prin efectele de prevenire sau remediere a problemelor de mediu.