Administratorii grupului

• Imagine de avatar

Prahova

Grup public activ cu 2 zile, 1 ora în urmă

Protectia mediului in judetul Prahova – Alatura-te acestui grup pentru a participa la actiunile de voluntariat din judet sau pentru a sesiza incalcari ale legislatiei de mediu, discutii etc.

Protectia mediului. Cea mai eficienta solutie? IMPLICAREA (6 postări)

← Forum de grup   Director al forumurilor de grup
  • Imagine de avatar IONELA a spus cu 1 an, 9 luni în urmă:

Ca cetateni, avem obligatia sa ne implicam activ în orice fel de actiuni de protectie a mediului. Indiferent de statutul nostru social, de vârsta etc. consider nu este suficient doar sa elaboram teorii si sa le asternem pe hârtie sau doar sa ne declaram permanent nemultumiti de ceea ce se întâmpla, considerand ca astfel am facut ceva în privinta rezolvarii problemelor mediului natural. Si mai grava este indiferenta pentru ca, mergând pe ideea ca nu e treaba noastra sa curatam deseurile produse de altii sau pur si simplu actionând în mod negativ asupra mediului (chiar si neintentionat) pentru ca? “asa face toata lumea”, nu facem decât sa ne asiguram noua si copiilor nostri un viitor nesigur, viciat. Este esential sa ne implicam, sa ne aparam dreptul la sanatate, sa avem curajul de a ne spune parerea si de a ne impune vointa în fata celor care ne-ar putea ajuta sa punem în practica ideile si solutiile noastre – în fata semenilor, în fata autoriltatilor. Ar fi fost ideal sa cautam solutii de dezvoltare, nu sa cautam si sa aplicam strategii de a reface echilibul mediului încercând sa “reparam” ceea ce strica altii. Dar cum acest lucru nu mai este posibil, ce putem face concret, ca simpli cetateni, pentru protejarea mediului?

• Imagine de avatar mircica a spus cu 1 an, 8 luni în urmă:

Cine imi da bani sa plantez acum 50 de braduti in curte ?

• Imagine de avatar IONELA a spus cu 1 an, 8 luni în urmă:

Intr-un fel aveti dreptate: 50 de puieti costa destul de mult, plantarea in sine necesita efort fizic, eventual recompense financiare. Totusi, vorbim de protectia mediului. Eu vad in toti cei inregistrati pe acest site posibili voluntari in actiuni de acest fel, oameni care sunt interesati de problemele mediului si dornici sa se implice DACA POT SI CUM POT; m-am gandit la ce as putea face, macar pentru sufletul si constiinta mea, in aceasta privinta: nu am bani sa cumpar braduti dar pot participa ca voluntar la actiuni de impadurire organizate de altii, situatii in care puietii sunt pusi la dispozitie in mod gratuit. Daca vorbim de plata serviciilor, desi in tara noastra aparent nu se face mai nimic in privinta protejarii mediului, pe langa actiunile de voluntariat exista o serie de proiecte care sustin tocmai problema specificata de dvs iar serviciile sunt platite (Romsilva are lucrari anuale de impadurire a terenurilor degradate pe zeci de mii de ha, folosindu-se in acest scop si muncitorii sezonieri, MAPDR desfasoara pana in 2013 proiecte de impadurire a terenurilor agricole oferind sprijin financiar beneficiarilor (fonduri structurale) etc.). Important este sa ne dorim sa facem ceva , repet -ceea ce putem si daca putem. Si-apoi… daca vreau sa plantez braduti neaparat in curtea MEA, cu siguranta nu ma gandesc in primul rand la beneficiile pe care le aduc acestia problemelor ecologice globale ale mediului. Gresesc?

• Imagine de avatar Daniela a spus cu 1 an, 6 luni în urmă:

buna, am o mare rugaminte , poate se gaseste un binevoitor sa ma ajute cu un model de proiect cu finantare europeana, nu m nevoie de dte concrete, e pt facultate. plsss help meeee…….

• Imagine de avatar Ank si Traian a spus cu 1 an, 6 luni în urmă:

Nimeni nu va da bani sa plantati braduti in propria curte. Dar exista fonduri daca vreti sa plantati braduti in padure.
    Nimeni nu ne da bani ca sa avem grija de mediu. Ci vom plati scump daca nu vom avea grija de el.